Balázs Fecóval beszélgetett a Blikk.hu

Óriási bulikkal ünnepli 60. születésnapját a volt korálos Balázs Fecó (60); augusztusban Sitkére várja rajongóit, október 21-én pedig a Papp László Budapest Sportarénába. "A kőfalak leomlanak" szerzője és előadója súlyos szívműtéte után nem is gondolta volna, hogy 60 évesen együtt ünnepelhet majd 13 éves kis­fiával, Fecóval.

Hogy éli meg a szép kerek számot?
- Úgy gondolom, igazi erény megérni ezt a kort, és külön öröm, hogy a kisfiam köszönt majd a hét végén. A szívműtétem után tényleg újjászülettem, hála az égnek, még garanciális is vagyok. Ebből az alkalomból írtam annak idején az Újjászületés című szólóalbumomat.

Az ön segítségével megújult sitkei kápolnában és az arénában is ünnepel.
- Igen, az idén augusztusban rendezzünk 25. alkalommal a fesztivált Sitkén, most kivételesen három napig tart majd a „vigasság". Eljönnek az első fesztivál fellépői, ott lesz a Korál, a Kormorán, Deák Bill Gyula és a Lord együttes is.

Nagy durranásra készül az arénában ősszel.
- Igen, ott igazi születésnapi összejövetel lesz. A 100 tagú szimfonikus zenekar mellett Demjén Rózsival énekeljük el közösen azt a dalt, amelyet a születésnapomra írt. Hobo szerezte annak idején a Hazafelé című slágeremet, most első alkalommal azt is közösen énekeljük el.

Forrás: Blikk.hu

Facebook

Balázs Fecó lemezei

Balázs Fecó és a Korál - Legszebb dalaink
Balázs Fecó - Unplugged (In the Globe Royal)
Magna Cum Laude - Gyulai Húszfeldolgozó
Korál - Amikor vége az utolsó dalnak is...