A magyarok összefogásáért adja hangját Balázs Fecó

Született egy dal az "összefogás" jegyében, amit Balázs Fecó, Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Szikora Robi, Király Viktor, Bódi Guszti, Kovács Nóri, Kefir, Dér Heni, Matisz Flóra és Tamás Gábor énekelt fel.

Mindenki a saját eszközeivel veszi fel a harcot, ad hangot véleményének. Költő a tollával, katona a kardjával, zenész a dalával. Méry Péter - író, előadóművész – úgy érezte, most van itt az ideje, hogy felhívja a figyelmet, mennyire fontos összetartozásunk, magyarságunk.

- Zenészbarátaimmal elhatároztuk, hogy teszünk valamit a határainkon innen és túl élő honfitársaink közötti összetartozás érzésének elősegítésére a zene és a dal eszközeivel. – mondta Méry. - A HATÁRTALAN DAL című szerzeményt Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Balázs Fecó, Szikora Robi, Király Viktor, Bódi Guszti, Kovács Nóri, Kefir, Dér Heni, Matisz Flóra, Tamás Gábor énekelte fel.

"A Határtalan Dal Turné egy olyan eszmét hordoz magában, mely célja az egész magyarság összefogása és egységként kezelése. Vajdaságban születtem, tudom, milyen felnőni egy olyan országban, ahová akaratunkon kívül kerültünk és beszélni hivatalosan olyan nyelvet, mely nem a magyar. Tudom, milyen érzés küzdeni és nap mint nap megvédeni a saját nemzetünket. Tudom és érzem, mit jelent magyarnak lenni. Ezért is vagyok itt és énekelek ugyanolyan lelkületű embereknek, akik az összefogást pártolják. Nagy dolgokra képes e nemzet, de ezt csakis együtt tudjuk valóra váltani. Bízom benne, hogy a Turné segítségével minden határon innen és túl élő magyart összébb tudunk kovácsolni. Mert kötelességünk, küldetésünk fennmaradni."

A 20-25 állomásból álló koncertturné Magyarország számos településén, határainkon túli területeken zajlik. Május elsején megtartottuk az első előadást Nyírbátorban, a több mint hatezer főnyi lelkes közönség előtt. Ezt megelőzően Kaliforniában vettünk részt egy háromállomásos turnén, ahol a Los Angeles-i, San Francisco-i és San Diego-i magyar közösségek előtt arattunk vele sikert.

A dalt meghallgathatod az alábbi player segítségével:

Ha kíváncsi vagy a dallal kapcsolatban készült interjúkra, megnézheted az alábbi videón:

Forrás: PopHáló

Hozzászólások

Drága Fecó!
Mióta hallhatlak, a rabod vagyok !Értelem, érzelem, szenvdedély - mind benne van a dalaidban. Maradj még nekünk sokáig! Szeretettel gondolok Rád! (Maradj velem!!!)

Facebook

Balázs Fecó lemezei

Balázs Fecó és a Korál - Legszebb dalaink
Balázs Fecó - Unplugged (In the Globe Royal)
Magna Cum Laude - Gyulai Húszfeldolgozó
Korál - Amikor vége az utolsó dalnak is...