Mindhalálig blues

Megjelenés éve: 
1986

Deák Bill Gyula bluesénekes 1986-ban megjelent második nagylemeze.

Deák Bill Gyula "a magyar blueskirály"; az egyetlen hazai énekes, akinek amerikai kritikusok szerint "fekete hangja van." A kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte. Később mint jazzénekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttes tagja. 1979-től 1985-ig a Hobo Blues Band (HBB) énekese volt. A Beatrice, a P. Mobil és az AE Bizottság mellett felléptek a legendás Fekete Bárány Fesztiválon, amely a rendszert elutasító, szabadságkereső fiatalok számára páratlanul népszerűnek bizonyult.

Bill kapitány kiválva a sikercsapatból, szólópályára lépett. Megalapította a Bill és a Box Company-t Bencsik Sándorral, a P. Mobil és a P.Box egykori tagjával. Országos ismertségre a Szörényi-Bródy rockopera, az István, a király Torda táltosának a szerepében tett szert. Nagyszerű alakítása és hangja lenyűgözte a közönséget. Később láthattuk az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, a Költő visszatér, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Zúgjatok, harangok! és az Attila, Isten Kardja rockoperákban.

1987-ben a Deák Bill Blues Band vezetője lett, a csapattal több nyugat- és közép-európai országban is fellépett. A Kopaszkutya című Szomjas György-film egyik főszereplője. "A magyar blueskirály" pályafutására nagy hatással volt Jimi Hendrix, valamint Radics Béla, "a magyar gitárkirály" és Orszáczky Miklós, a Syrius zenei vezéregyénisége. Bill sokszor játszott együtt a Kormorán zenekarral is.

Deák Bill Gyula - ének
Balázs Ferenc
Csuha Lajos
Makrai Pál
Nagy Anikó
Muck Ferenc
Sárközi Gergely
Sz. Nagy Ildikó
Tolcsvay László
Kormorán: Gál Péter, Jenei Szilveszter, Herrer Pál, Koltay Gergely, Margit József, Nemayer László

1. Transit blues I.
2. Ne fordulj el
3. Válaszolni kell
4. Tudod, minden blues
5. I.N.R.B. (In Memoriam Radics Béla)
6. Mindhalálig holnap
7. Tiéd minden dal
8. Kérlek anyám, ne ölj meg engem
9. Transit blues II.
10. Mindhalálig blues

Facebook

Balázs Fecó lemezei

Balázs Fecó és a Korál - Legszebb dalaink
Balázs Fecó - Unplugged (In the Globe Royal)
Magna Cum Laude - Gyulai Húszfeldolgozó
Korál - Amikor vége az utolsó dalnak is...